ELECTRO REGLEMENT EVMC

Dit reglement is een aanvulling op het wedstrijdreglement van EVMC en heeft enkel betrekking op de klassen die beschreven staan onder het hoofdstuk klassen in dit document.

KLASSEN

Toerwagen Stock 13.5T Zero Timing

TOERWAGEN STOCK 13.5 BLINKY

CHASSIS
Alle 1/10 narrow scale 4WD toerwagen chassis met een onafhankelijke wiel ophanging zijn toegestaan. De wielbasis van de auto moet minimaal 220mm zijn en mag maximaal 275mm zijn.

BANDEN
Schumacher Sorex 32R met gele inserts (#XG‐32RY). Banden smeren is toegestaan met een reukloos bandensmeer middel. Bandenwarmers zijn eveneens toegestaan.

MOTOR
Muchmore Fleta 13,5T 3150Kv motor met fixed timing. Er zijn 2 versies van op de markt, bestelnummer MR-FZX135W en MR-FZX135WF (voor meer informatie zie de Muchmore website). Aanvulling(!) voor het huidige seizoen (2017) zijn ook alle overige merken 13.5T motoren vrij gesteld mits de timing aantoonbaar op 0 graden staat.

REGELAAR
Het merk en type regelaar zijn vrij. Deze moet in blinky mode staan. Bij twijfel dient er aangetoond te kunnen worden dat er een 0 graden profiel in zit. Bij verdere twijfel zullen de ROAR specificaties worden gebruikt.

ACCU
Zowel LiPo (2S 7,4v) als LiHv (2S 7,6v) accu's zijn toegestaan. Maximale voltage na laden zal zijn 8,40v, bij 8,41v is er afkeur. Alle auto's zullen voor het rijden gemeten worden. De auto's mogen na het meten niet meer terug naar de pits. De maximale toegestane laadstroom is 2C, dit is een veiligheid kwestie voor in de pits.

GEWICHT
Het minimum rijklaar (dus incl. accu, transponder, body etc.) gewicht moet 1350 gram zijn.

BODY
Alle 190mm toerwagen (sedan) body's zijn toegestaan. De body moet gespoten of bestickerde koplampen en achterlichten hebben. De body moet transparante ramen hebben, geopende of geverfde ramen zijn niet toegestaan. De vleugel mag niet boven en naast de body uitsteken. FDR (FINAL DRIVE RATIO) Deze is minimaal 4.00, dus 4.01 mag, 3.99 mag niet. Hier staat een handige tool voor het berekenen hiervan: http://www.gearmachine.net/insert_ratio.php?lang=gb&cat=10_touring.

Download HIER het dit document in PDF formaat