Oprichting en Groei

De EVMC is omstreeks 1973 ontstaan met de oprichting van een modelbouwclub in het buurthuis "de Boerderij" in Velp-zuid. In eerste instantie waren de leden van de club voornamelijk bezig met modelvliegtuigen onder begeleiding van een kundig mentor: de heer Teunissen van vliegclub Apeldoorn. De club was in die jaren ook aangesloten bij de Federatie van Nederlandse Luchtvaartclubs (FLN). Deze federatie organiseerde jaarlijks een vliegtuigkamp.

Vliegen vindt volgens jarenlange traditie op het Rozendaalse veld plaats met modellen zonder brandstofmotor. Voor brandstofvliegtuigen was ook toen de club aangewezen op velden van de Apeldoornse en Zutphense clubs


In augustus 1979 op de heide in Apeldoorn.
Eind 70'er jaren kwamen ook de modelauto's erbij.
Het werd de leden door klachten over geluidsoverlast steeds moeilijker gemaakt om op de heide bij de brandtoren te mogen vliegen met modelbouw motorvliegtuigen.
In die jaren werd ook met modelbouwboten gevaren. De vijvers nabij het circuit Velperbroek en het Apeldoorns kanaal in Apeldoorn was een vertrouwd terrein voor de leden van de club.

> volgende ...